Sunday, January 20, 2013

Líčenie podľa typu tváre

Poznáme tieto typy tváre: oválna, okrúhla, predĺžená, hranatá, srdcovitá, trojuholníková, diamantová a obrátený trojuholník. :) 
 
Oválna tvár:
Dá sa povedať, že je to najdokonalejší typ tváre. Podľa oválu sa odvodzujú všetky líčenia ostatných typov. Oválnu tvár však netreba nejak zvlášť kontúrovať,pretože je primeraná. Lícne kosti sú širšie, čelo a brada sa mierne zužujú. Pri tomto type stačí použiť len nejaký make-up alebo BB Cream, netreba používať žiadny bronzer a ani farbu na líčka :) 

Okrúhla tvár:
Horná šírka sa rovná dolnej šírke. Pri líčení je dôležité dodržať to, aby si si rozjasnila stred tváre a tým naň upútala pozornosť od svojich okrúhlych bočných línií. Na stred treba použiť svetlejší púder a na okraje bronzer. Treba si vykontúrovať lícne kosti, oblasť spánkov a sánku. :) 

Predĺžená tvár: 
Tento typ tváre je známy tým, že je dlhší ako širší. Majiteľky tejto pleti majú vysoké čelo, vyššie umiestnené lícne kosti a špicatú bradu. Pozor! Tvár nesmiete rozjasňovať! Mohlo by ju to len predĺžit. Bronzer treba naniesť na čelo a bradu, pretože tmavá opticky zmenšuje. Líčka si maľujeme na jabĺčkach farbou, aká nám pristane k farbe pleti. :) 

Obdĺžniková tvár: 
Obdĺžnik je veľmi podobný predĺženému typu tváre. No nie úplne. Obdĺžnik má hranatejšie čelo a bradu. Pri líčení postupuj rovnako ako pri predĺženej tváry a na hrany si nanes ešte tmavší bronzer. :) 

Hranatá tvár: 
Táto tvár sa vyznačuje tým, že čelo a čelusť sú hranatejšie, brada je okrúhlejšia. Je rovnako dlhá ako široká. Zosvetliť treba stred čela, oblasť pod očami a špičku brady a bronzerom treba nalíčit čelo (len po bokoch línie rastu vlasov), spánky a sánku.  Na líčka stačí naniesť farbu. :) 

Srdcovitá tvár: 
Najširšia časť je čelo a tvár sa smerom k sánke zužuje.Zosvetliť treba stred čela, oblasť pod očami a bradu. Kontúrovať bronzerom treba oblasť rastu vlasov a spánky. Líčka netreba nejak špecialne maľovať, pretože tento typ tváre má výraznejšie lícne kosti. :) 

Trojuholníkovitý tvar: 
Voláme ho aj hruškovitý tvar. Čelo a lícne kosti sú užšie ako čeluste. Zosvetliť preto treba hlavne bočné časti čela a bronzer naniesť na čelusť až k brade. :) 

Diamantová tvár:
Pri tomto type tváre platí, že čelo a čelusť majú podobnú a niekedy aj rovnakú šírku a lícne kosti sú od nich širšie, čiže sú veľmi výrazné. Kontúrovať treba len lícne kosti! Rozjasniť treba stred čela a a brady. :)  

Obrátený trojuholník:
Tvár je dlhšia ako širšia, vyznačuje sa veľmi úzkou a ostrou bradou. Najširšia časť je čelo. Bronzer použijeme na bočné časti čela. Bradu, čeluste a oblasť pod lícnymi kosťami zsvetlíme. Tvár tak vyzerá opticky súmernejšie. :) 

                      



No comments:

Post a Comment